Právna zodpovednosť a ohrozovanie zdravia
závadnými potravinami a inými predmetmi
Karol TÓTH, Ivana PAGÁČOVÁ, Jozef TÓTH
SÚHRN
Vysoká úroveň ochrany verejného zdravia na úseku hygieny potravín je jedným z
hlavných cieľov potravinového práva. Právne predpisy Slovenskej republiky ako aj
Európskej únie zakotvujú celý rad právnych povinností pre prevádzkovateľov
potravinárskych podnikov. Súčasťou týchto povinností je aj požiadavka, aby
prevádzkovatelia samostatne riadili a kontrolovali celý proces výroby,
spracúvania, ako aj distribúcie potravín a chránili tak spotrebiteľa a jeho
zdravie pred škodlivými potravinami a pokrmami. Dozor nad dodržiavaním právnych
povinností vykonávajú orgány verejného zdravotníctva, ktoré v prípade zistenia
nedostatkov a porušenia právnych predpisov môžu voči prevádzkovateľovi
potravinárskeho podniku vyvodiť administratívnoprávnu zodpovednosť a sankcie. V
rámci potravinového práva však môže dôjsť aj k vyvodeniu trestnoprávnej
zodpovednosti, a to v prípade, ak fyzická osoba predá, vyrobí alebo zadováži
závadné potraviny a úmyselne alebo z nedbanlivosti ohrozí zdravie ľudí a naplní
tak skutkovú podstatu trestného činu ohrozovania zdravia závadnými potravinami a
inými predmetmi.
Kľúčové slová: právna zodpovednosť, potravinové právo, zdravie
Vysoká úroveň ochrany verejného zdravia je jedným z hlavných cieľov
potravinového práva. Tak to definuje Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady
(ES) č. 178/2002 z 28. januára 2002, ktorým sa ustanovujú všeobecné zásady a
požiadavky potravinového práva, zriaďuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a
stanovujú postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín.
V súlade s hlavným cieľom potravinového práva boli ustanovenia niekoľkých
Nariadení Európskeho parlamentu a Rady (ES) aproximované do slovenských právnych
predpisov (napr. Zákon č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších
predpisov, vykonávacie predpisy k zákonu č. 355/2007 Z.z., a pod. ), ktoré
upravujú:
Potravinami sa podľa zákona č. 152/1995 Z.z. o potravinách rozumejú látky
alebo výrobky, ktoré sú spracované, čiastočne spracované alebo nespracované a sú
určené na ľudskú spotrebu alebo pri ktorých sa odôvodnene predpokladá, že budú
požité ľudmi, vrátane nápojov, žuvačiek, všetkých látok, vrátane pitnej vody,
ktoré sú zámerne pridávané do potravín počas ich výroby, prípravy alebo úpravy,
prídavných látok určených na predaj spotrebiteľom a potravín na osobitné
výživové účely, vrátane dietetických potravín na osobitné medicínske účely
ustanovené osobitným predpisom.
Pod požívaním potravín sa rozumie ich jedenie, pitie, žuvanie, ako aj fajčenie a
šňupanie (zákon o potravinách sa v ustanovenom rozsahu vzťahuje aj na tabakové
výrobky).
Výrobou potravín sa rozumie čistenie, triedenie, upravovanie, opracúvanie alebo
spracúvanie surovín, prípadne pridávanie prídavných látok a pomocných látok,
vrátane balenia a skladovania pri výrobe potravín určených na umiestnenie na
trh.
Inými predmetmi sú všetky veci, ktoré priamo alebo nepriamo slúžia na
uspokojovanie osobných potrieb (napr. kozmetika, hračky, oblečenie, obuv atď.).
Pod pojmom „má na predaj“ sa rozumie činnosť páchateľa spočívajúca v
prechovávaní závadných potravín alebo iných predmetov na účely ich predaja, či
už legálneho alebo nelegálneho.
Zdraviu škodlivé potraviny sú potraviny, ktorých zmyslové vlastnosti, chemické
zloženie, obsah jedovatých a škodlivých látok, stav mikrobiálnej kontaminácie,
skazenosť alebo neznámy pôvod predstavujú možnosť rizika pre zdravie ľudí.
Menej závažné ohrozenie alebo porušenie zdravotnej nezávadnosti požívatín alebo
pitnej vody je možné postihnúť v rámci administratívnoprávnej zodpovednosti, ako
zodpovednosť za priestupok ( podľa zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch ).
Na úseku hygieny potravín a verejného zdravotníctva vyplývajú prevádzkovateľovi
(fyzickej osobe - podnikateľovi alebo právnickej osobe) potravinárskeho podniku
alebo zariadenia spoločného stravovania povinnosti a s tým súvisiaca
zodpovednosť za bezpečnosť potravín.
V tomto prípade je potrebné zdôrazniť, že podnikatelia v potravinárskych
podnikoch, prijatím Práva Európskeho spoločenstva Slovenskou republikou, sa
stali primárnou zodpovednou zložkou na všetkých stupňoch výroby,
spracúvania a distribúcie potravín. Jednou z mnohých povinností v oblasti
hygieny potravín a verejného zdravotníctva je vytvorenie, implementácia a
využívanie dostupných preventívnych nástrojov, pomocou ktorých môžu
potravinárske podniky dosahovať požiadavky kladené na bezpečnosť potravín (HACCP,
správna výrobná a hygienická prax).
V rámci systému nevyhnutných požiadaviek (predpokladov), ktoré sú určené na to,
aby prevádzkovatelia samostatne riadili a kontrolovali nebezpečenstvá,
musia zabezpečiť :
Mnohí prevádzkovatelia si však stále dostatočne neuvedomujú svoju primárnu
zodpovednosť v novom systéme chápaní ochrany spotrebiteľa a jeho zdravia a v
mylnom presvedčení sa dopúšťajú protiprávneho konania, ktoré môže mať za
následok ohrozenie zdravia spotrebiteľov (konzumentov) zdravotne škodlivými
potravinami a pokrmami.
Orgány verejného zdravotníctva vykonávajúce úradnú kontrolu potravín v
potravinárskom podniku overujú dodržiavanie požiadaviek ustanovených
zákonom č. 152/1995 Z.z., potravinovým kódexom a osobitnými predpismi
potravinového práva (napr. Nariadenie (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín ):
Orgány verejného zdravotníctva v rámci štátneho zdravotného dozoru v
zariadeniach spoločného stravovania vykonávajú dozor nad dodržiavaním
ustanovení zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného
zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov, všeobecne záväzných právnych
predpisov vydaných na jeho vykonanie a iných všeobecne záväzných právnych
predpisov upravujúcich ochranu verejného zdravia.
K vytvoreniu už spomínaného nového systému zodpovednosti prevádzkovateľa
potravinárskeho podniku vo vzťahu k ochrane spotrebiteľov a ich zdravia, prispel
i dlhodobo nepriaznivý trend výskytu alimentárnych ochorení a otráv (ochorenia
infekčnej alebo toxickej povahy spôsobené požívaním zdraviu škodlivých potravín,
pokrmov a nápojov), ktoré majú negatívny dopad na zdravotné, sociálne a
ekonomické ukazovatele nielen u nás, ale i vo svete.
Za bezpečné potraviny a pokrmy sa považujú potraviny, ak nie sú
zdraviu škodlivé, sú vhodné na ľudskú spotrebu a spĺňajú požiadavky
potravinového práva.
Za zdraviu škodlivé potraviny a pokrmy sa považujú potraviny a
pokrmy, ktorých zmyslové vlastnosti, chemické zloženie, obsah jedovatých a
škodlivých látok, stav mikrobiálnej kontaminácie, skazenosť alebo neznámy pôvod
predstavujú možnosť rizika pre zdravie ľudí.
Hlavným zdrojom ochorení z potravín u ľudí sú mikrobiologické nebezpečenstvá
(ohrozenia) v potravinách.
Významnými ovplyvniteľnými faktormi v potravinárskych prevádzkach, ktoré sa
podieľajú na mikrobiologickej kontaminácií potravín a môžu priamo spôsobiť
ohrozenie zdravia škodlivými potravinami alebo pokrmami spotrebiteľov, sú:
Najčastejšími alimentárnymi ochoreniami, ktoré sa vyskytujú v potravinárskych prevádzkach alebo zariadeniach spoločného stravovania, sú:
V rámci administratívnoprávnej zodpovednosti orgán verejného zdravotníctva
vykonávajúci úradnú kontrolu potravín môže prevádzkovateľovi
potravinárskeho podniku uložiť pokutu do výšky 331.939 Eur, ak
vyrába alebo umiestňuje na trh potraviny, ktoré nie sú bezpečné, sú zdraviu
škodlivé a nevhodné na ľudskú spotrebu alebo sú skazené a ak ohrozí alebo
poškodí zdravie ľudí. Pri určení výšky pokuty sa prihliada na závažnosť,
trvanie, mieru zavinenia, následky protiprávneho konania, minulosť
prevádzkovateľa a na to, či ide o opakované protiprávne konanie. Orgán verejného
zdravotníctva, ktorý vykonáva štátny zdravotný dozor v zariadeniach
spoločného stravovania môže uložiť sankciu fyzickej osobe – podnikateľovi, resp.
právnickej osobe, ak nezabezpečí pri výrobe pokrmov ich zdravotnú neškodnosť a
zachovanie ich výživovej a zmyslovej hodnoty a nezabezpečuje ochranu hotových
pokrmov a nápojov pred ich znehodnotením. Nedodržanie uvedených požiadaviek sa
klasifikuje ako správny delikt na úseku verejného zdravotníctva, za ktorý môže
orgán verejného zdravotníctva uložiť sankciu od 165 Eur až do výšky 16 596
Eur.
Ak prevádzkovateľ úmyselne alebo z nedbanlivosti ohrozí zdravie ľudí
nebezpečnými potravinami, dopúšťa sa trestného činu, pričom sa potom postupuje
podľa Trestného zákona č. 300/2005 Z. z.
Trestný čin ohrozovania zdravia závadnými potravinami a inými predmetmi
je zaradený do tretieho dielu prvej hlavy osobitnej časti Trestného zákona, v
ktorej sú upravené skutkové podstaty trestných činov ohrozujúcich život alebo
zdravie človeka, pričom jeho podstatou je ochrana ľudského života a zdravia pred
jeho možným ohrozením a taktiež aj poškodením, a to závadnými potravinami alebo
inými predmetmi.
V ustanoveniach § 168 a § 169 sú zakotvené dve formy ohrozovania potravinami a
inými predmetmi :
Úmyselné ohrozovanie zdravia závadnými potravinami a inými predmetmi
Kto má na predaj, vyrobí alebo sebe alebo inému úmyselne zadováži
závadné potraviny alebo iné predmety, ktorých požitie alebo použitie na obvyklý
účel je nebezpečné pre ľudské zdravie, potrestá sa odňatím slobody až na dva
roky. Na vyvodenie zodpovednosti Trestný zákon v tomto prípade vyžaduje
úmyselné konanie páchateľa a zároveň ohrozenie ľudského zdravia závadnými
potravinami alebo inými predmetmi. Trestný čin je spáchaný úmyselne, ak páchateľ
chcel spôsobom uvedeným v Trestnom zákone porušiť alebo ohroziť záujem chránený
týmto zákonom (priamy úmysel), alebo vedel, že svojim konaním môže také
porušenie alebo ohrozenie spôsobiť, a pre prípad, že ho spôsobí, bol s tým
uzrozumený (nepriamy úmysel). Pod ohrozením zdravia treba rozumieť vydanie osoby
do bezprostredného (skutočného) nebezpečenstva poškodenia zdravia závadnými
potravinami, alebo inými predmetmi, pričom k ich faktickému požitiu alebo
použitiu ani nemusí dôjsť. Pri tomto trestnom čine, by súd mohol odsúdiť
páchateľa na podmienečný trest odňatia slobody.
Odňatím slobody na jeden až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin
závažnejším spôsobom konania. Pod závažnejším spôsobom konania sa rozumie
spáchanie trestného činu so zbraňou, po dlhší čas, surovo alebo trýznivo,
násilím alebo jeho hrozbou, ľsťou, využitím tiesne, neskúsenosti, odkázanosti
alebo podriadenosti, porušením dôležitej povinnosti vyplývajúcej z páchateľovho
zamestnania, postavenia, funkcie, alebo uloženej mu podľa zákona, organizovanou
skupinou, alebo na viacerých osobách (najmenej troch). Aj v tomto prípade by
trestný súd mohol odsúdiť páchateľa na podmienečný trest.
Odňatím slobody na tri až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin a
spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví alebo smrť, alebo ho spácha za krízovej
situácie. Pod ťažkou ujmou na zdraví Trestný zákon rozumie len vážnu poruchu
zdravia alebo vážne ochorenie, ktorou je zmrzačenie, strata alebo podstatné
zníženie pracovnej spôsobilosti, ochromenie údu, strata alebo podstatné
oslabenie funkcie zmyslového ústrojenstva, poškodenie dôležitého orgánu,
zohyzdenie, vyvolenie potratu alebo usmrtenie plodu, mučivé útrapy, alebo
porucha zdravia trvajúca dlhší čas ( liečenie prípadne pracovná neschopnosť v
trvaní najmenej 42 dní ).
Pod smrťou sa podľa Trestného zákona rozumie biologická smrť mozgu (cerebrálna
smrť). Krízovou situáciou sa rozumie núdzový stav, výnimočný stav, vojnový stav,
alebo vojna. Pri tomto trestnom čine by už súd nemohol odsúdiť páchateľa na
podmienečný trest.
Ohrozovanie zdravia závadnými potravinami a inými predmetmi z nedbanlivosti
Kto má na predaj alebo na taký účel vyrobí, alebo sebe alebo inému z
nedbanlivosti zadováži potraviny alebo iné predmety, ktorých požitie
alebo použitie na obvyklý účel je nebezpečné pre ľudské zdravie, potrestá sa
odňatím slobody až na jeden rok. Na vyvodenie zodpovednosti v tomto
prípade Trestný zákon vyžaduje nedbanlivostné konanie páchateľa a zároveň
ohrozenie ľudského zdravia závadnými potravinami alebo inými predmetmi. Trestný
čin je spáchaný z nedbanlivosti, ak páchateľ vedel, že môže spôsobom uvedeným v
Trestnom zákone porušiť alebo ohroziť záujem chránený týmto zákonom, ale bez
primeraných dôvodov sa spoliehal, že také porušenie alebo ohrozenie nespôsobí
(vedomá nedbanlivosť), alebo nevedel, že svojim konaním môže také porušenie
alebo ohrozenie spôsobiť, hoci o tom vzhľadom na okolnosti a na svoje osobné
pomery vedieť mal a mohol (nevedomá nedbanlivosť). Pod ohrozením zdravia treba
rozumieť vydanie osoby do bezprostredného (skutočného) nebezpečenstva poškodenia
zdravia závadnými potravinami alebo inými predmetmi, pričom k ich faktickému
požitiu alebo použitiu ani nemusí dôjsť.
Odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky sa páchateľ potrestá, ak
spácha čin závažnejším spôsobom konania.
Odňatím slobody na dva až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha
čin a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví alebo smrť, alebo ho spácha
za krízovej situácie.
Pri všetkých troch skutkových podstatách trestného činu ohrozovania zdravia
závadnými potravinami a inými predmetmi z nedbanlivosti by trestný súd mohol
odsúdiť páchateľa na podmienečný trest odňatia slobody.
Použitá literatúra
Adresa autora:
doc. JUDr. K. Tóth, PhD., MPH, mim. profesor
Katedra medicínskeho práva
Slovenská zdravotnícka univerzita
Limbová 14
833 03 Bratislava 37
Vedúci : doc. JUDr. Karol Tóth, PhD., MPH, mimoriadny profesor